Geitenpaadje

Waar een olifantenpad het gemak van de mens dient, doet het bewandelen van een geitenpaadje dat juist niet.” (Wikipedia)

Met zijn geitenpaadje ontpopt Rutte zich als taalverrijker | Trouw

https://www.trouw.nl › nieuws › met-zijn-geitenpaadje-ontpopt-rutte-zich-als…
10 nov. 2016 – Een geitenpaadje is eigenlijk een ‘smal, voor mensen slecht begaanbaar pad waarover geiten gewoon zijn te lopen’ (Van Dale)

Plus klas | Plusgroep | St. Antoniusschool | Basisschool …

https://www.antoniusvriezenveen.nl › Groepen

We gebruiken de termen ‘geitenpaadje‘ en ‘snelweg’. Als we iets nieuws leren is dit weggetje in ons hoofd eerst nog een geitenpaadje, weinig bewandeld.

Maak nieuwe geitenpaadjes aan in uw hoofd! – EarlyBridge

https://www.earlybridge.nl › nieuwe-geitenpaadjes-aanmaken

27 jan. 2018 – Nieuwe geitenpaadjes aanleggen in uw hoofd. Dat is waar neuroscience vooral over gaat. Het aanleren van nieuw gedrag is niet eenvoudig.

 

Grappig, ik hoorde op de radio dat de term ‘geitenpaadje’  steeds vaker wordt gebruikt. Onder andere door Mark Rutte,… en nu ook door mij.

Het geitenpaadje is dus een moeilijk begaanbaar weggetje.

Toen ik het hoorde moest ik denken aan mezelf – en aan de social media.

Ik sta aan het begin van het weggetje, Facebook / Instagram / LinkedIn / Google… staan aan de andere kant van de wijk.

Uit principe wil ik eigenlijk niks met die social media,… gedoe allemaal met bijhouden, kaf van het koren scheiden, eindeloze, soms inhoudsloze gesprekken volgen die gevoerd worden,…. maar het schijnt dat als je een bedrijf hebt, het wel erg handig is. En je anders ‘achterblijft’ ten opzichte van je concurrenten die het wél allemaal doen. Zelf vind ik het zéér storend als steeds mijn mening overal bij elk product wat ik bekijk of koop, wordt gevraagd. Ik wil helemaal niet mijn mening overal over geven, ik wil niet sparen voor punten en ik wil ook niet iedereen maar volgen.

Maar ja. Ik kan dus continu hier tegenin gaan, maar ik vrees toch dat ik er niet meer onderuit kom. Hier en daar – via een geitenpaadje – probeer ik mij – en mijn bedrijf – bekend te maken. Dan maar het nuttige met het aangename verenigen, en af en toe een leuk blogje schrijven over een onderwerp wat me fascineert, of een leuk boek wat ik heb gelezen. Ik heb immers met volle plezier Literatuurwetenschap gestudeerd; dan kan ik dat weer wat terughalen in mijn wekelijkse bezigheden.

Maar ik blijf me op het geitenpaadje begeven. Het wordt geen snelweg.